Тијанија

Видимо се у Тииииијааању…

ДОНАЦИЈЕ*

У осиромашеној Србији није лако бити донатор. Али постоји и реалност да многе установе и појединци не би могли преживети без нечије помоћи. Многи људи одвајају од својих уста и уста своје деце, или се одричу летовања, или нечег другог, јер их на то подстиче енергија саосећања према онима којима је помоћ потребна. У Србији има пуно несебичних људи који много раде или су урадили за друге и за које би се могло са правом рећи да су витези хуманости.

Циљ овог позива за донаторство јесте помоћ деци без родитељског старања, која живе у домовима, одакле иду у школе и факултете. Другу категорију чине стара, често и болесна или изнемогла лица, у домовима за старе или на другим местима. Потом постоје болесна лица различите старости која живе у својој породици, али често немају елементарне услове за живот. Трећу категорију чине посебно надарена деца која немају довољно средстава за учила или друге неопходне потребе да би се школовала и даље развијала и усавршавала свој таленат.

Молим све људе добре воље да учествују у овој донаторској акцији. Човек који даје увек добија. А давање је особина милосрдног срца које осећа заједништво са свим људима, и радује се када је и другима добро. Некада наш мали израз пажње, мала помоћ, некоме окрене судбину у праву страну и одлучујуће му помогне. А помоћи можете са разним потребштинама које вама могу бити вишак. Примера ради, то могу бити књиге, затим одећа, обућа, техничка средства и друго. Све ће ово некоме добро доћи да унапреди своје живљење, да лакше преброди недаће, или да му помогне да стигне до свог животног циља.

Молим све људе добре воље да погледају у својим домовима шта имају за помоћ онима којима је то потребно. Сви људи са наши ближњи. Сви људи су, гледано дубље, једно тело, један дух, Једно. Осетимо радост давања. То је тихо и активно саосећање, које нас који имамо вишак, ништа не кошта, или мало кошта, а некоме ће спасити живот. А човек који је спасио само један живот “имао се рашта родити“ и добрано је испунио сврху свог живота. Потребно је само мало труда, и благог ока, и нежног срца. Благо оном који даје, каже стара мудрица. Будите ви та особа која даје. Погледајте по ормарима, терасама, библиотекама, оставама, подрумима. И поделите из срца, Земља ће да се радује, Небо ће да се радује, Васељена ће да се радује, радоваће се и Бог. Радост ће ући и у ваша срца, не сумњајте у то.

Позив за донацију, молим, упутите преко телефона +381 64 92 777 13.
Сабирно место је Срнетичка улица, број 16/III/14 у БГД.
Уколико неко жели да дарује новац пронаћи ћемо законску регулативу да новац стигне на право одредиште.

Срдачно вас поздрављам, Владан.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.