Тијанија

Видимо се у Тииииијааању…

Четири велика значења Светог дрвета

Поставите коментар

Четири велика значења Светог дрвета

Дубље значење плодова је храна коју људска бића добијају током односа са људским, физичким и духовни окружењем. Ова окружења су често символички представљена у виду мајке. Због тога, само дрво и конзумирање његових плодова символички представљају наш однос са свим животним аспектима који хране и одржавају наш раст и развој.

Лишће Светог дрвета представља људе. Лишће дрвета пада на земљу и обезбеђује исхрану за даљи раст, будуће цветање и здравље Светог дрвета. Символички, то представља смену генерација које остављају за собом духовна учења у циљу здравља и раста оних који долазе после њих. Ово символичко значење дрвета наглашава потребу да се користи акумулирана мудрост прошлости да би се хранила садашњост и омогућило планирање планирање будућности. Ова мудрост се рађа из тешко стеченог искуства небројених генерација и преношена је кроз песму, игру, приче, молитве, церемоније. На тај начин ова мудрост представља храну која доприноси развојупотенцијала сваке генерације.

Још једна символичка поука лишћа је жртва. Лишће се жртвује за будућност Светог дрвета. Ово је символика церемонијалних жртвовања која се примењују у име живота племена и здравља заједнице. Ово учење одражава веровање да је раст људског бића током живота једнак његовом служењу и жртвовању за друге. Према томе, давање и жртвовање не доводи само до позитивног служења заједници, већ такође омогућава даљи раст особе током њеног постојања у овом створеном свету.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.