Тијанија

Видимо се у Тииииијааању…

Љута паприка против рака простате и леукемије

Поставите коментар

Извор: http://www.vestinet.rs/
Аутор: Никола Марковић
7. мај 2013. 12:03

Тако треба да издржите неколико минута. Можда ћете почети да кијате и биће вам тешко, али ће вам заиста веома помоћи. Оно што љуту паприку сврстава међу најбоље лековите биљке је то што је она у стању да уради невероватне ствари за кратко време.
ljuta-paprika

У савременом свету је реткост срести човека који није болестан. Да кренемо од најобичнијих симптома као што су главобоља, умор, несаница, проблеми ниског или високог притиска. Ово су само упозорења која ће касније уколико човек игнорише прерасти у тежа обољења.

Хајде прво да анализирамо главобољу и да кажемо зашто она настаје и како лако може да се реши. Главобоља може да настане из неколико разлога, навешћемо неке од њих: Недовољна наспаваност, претходна алкохолисаност, лоша циркулација, дехидратација. Решење проблема неиспаваности је једноставно, оно што треба да урадимо је да легнемо на време, то значи бар до 22 часа. Зашто је то битно? Јер се тада луче хормони који помажу да се ми квалитетно одморимо и припремимо за следећи дан. Када легнете на време сигурно нећете бити уморни нити ће вас болети глава због неиспаваности. Што се тиче алкохолисаности и уопште алкохола знамо да и минимална количина може да буде штетна.

Само два пића недељно повећавају ризик од малигних обољења. Још један проблем смо решили ако небудемо конзумирали алкохол, јер знамо да је алкохол диуретик ( извлачи воду из тела ).

На основу тога може доћи до главобоље или бола. Проблем бола може настати код лоше циркулације што је чест случај са људима који се хране претежно животињским намирницама. Знамо да масноћа из животињских намирница закречава крвне жиле и тако да крв не може нормално да циркулише кроз организам до органа.
cayenne-pepper

Тако ту настаје у првом маху бол, а касније може доћи и до тромба или неког малигног обољења. Људи често знају да игноришу упозорења, што на крају доводи до касног открића болести, што свакако отежава излечење. Морамо запазити да је дехидратација чест случај код савременог човека. Савремени човек скоро да не пије воду. Углавном конзумира кафу, газиране напитке, чајеве, сокове.

Морамо да кажемо да 2/3 човека чини вода. Вода је један од најбитнијих фактора и без ње свакако не можемо живети. То лако можемо решити тако што ћемо пити 2 литра воде дневно.

Већ после неколико сати ћете осетити олакшање, цео организам ће почети боље да ради и решићете проблем дехидратације. Имаћете бољу столицу, побољшаћете функције органа, једностанво бићете здравији. Видите, једноставно са неколико ставари можете донети много добра за себе и своје тело. Нећете морати да пијете лекове за болове и да сваки час трчите у апотеку. Један аутор је рекао да је права срамота бити болестан у 21 веку. То је тачно, медицина је толико напредовала да је срамота бити болестан. Наравно постоје случајеви када човек толико уништи своје здравље да мора да почне да узима и лековито биље које може много да му помогне.
SONY DSC

Једна од најбољих биљки, а свакако најбоља за циркулацију, заустављање крварења, откањање бола је сигурно љута паприка.
Сада се поставља питање, коју љуту паприку и у коликој је мери треба конзумирати. Навешћемо неке од врста љутих паприка које можете конзумирати: Habanero, Piri Piri, Cayenne или неку јачине бар до 100. 000 H.U. (heat unit – јединица јачине). Можете купити домаћу, али оне обично нису љуће од 40.000 H.U. што неће бити довољно да се покрене организам који је у тешком стању. Дневна доза љуте паприка за почетак треба да буде 3 чајне кашичице све до 6 кашичица дневно.

Љута паприка такође зауставља крварење, оно што треба да урадите када се посечете је да млевену љуту паприка ставите на рану и убрзо ће крварење бити заустављено. Уколико имате проблем са синусима, такође можете користити љуту паприку. Шта треба урадити? Треба се инхалирати са алевом паприком што љућом.

Видећете како ће вам бити боље после прве терапије. Како ћете то урадити? Скувајте воду и додајте 1 кашичицу туцане љуте паприке, онда се нагните на шерпу и покрите се пешкиром. Тако треба да издржите неколико минута. Можда ћете почети да кијате и биће вам тешко, али ће вам заиста веома помоћи. Оно што љуту паприку сврстава међу најбоље лековите биљке је то што је она у стању да уради невероватне ствари за кратко време. Чак се дешавало да човек који доживи срчани удар буде оживљен захваљујући љутој паприци.
soup 008

Која је то хемијска супстанца која љуту паприку чини најбољим сретством за циркулацију? То је алкалоид Kapsaicin.

Немачки фармаколог, Rudolf Buchheim, 1873, и мађарски доктор, Endre Hőgyes установили су да „капсцисол” (делимично чист капсаицин), изазива горући осећај када дође у контакт са мукозним мембранама, као и да подстиче лучење желудачног сока. Капсаицин је најзаступљенији капсаициноид у љутим паприкама. Следећи по заступљености је дихидрокапсаицин.

Упоређујући ова два једињења са осталим капсаициноидима (нордихифрокацпаицин, хомодихидрокапсаицин и хомокапсаицин), добија се врло чудан резултат, наиме, капсаицин и дихидроксикапсаицин су дупло потентнији у реаговању са нервима,када се користи раствор у ком је концентрација капсациноида иста као и у паприкама (разблажен раствор), међутим, уколико користимо јако концентрован раствор капсаициноида сваки од наведених капсаициноида је подједнако потентан. Капсаицин се највероватније синтетише у интерлокуларним септама љутих папричица. Полазне супстанце за синтезу капсаицина су две амино киселине, фенилаланин и валин.

Фенилаланин се трансформише у ванилиламин, у путу фенил пропаноида, а валин се трансформише у 8-метил-ноненску киселину, која уз помоћ капсаицин синтетазе са ванилиламином гради капсаицин. Америчка асоцијација за истраживање рака, спровела је истарживање у коме је доказано да капсаицин може да уништи ћелије рака простате, индукујући апоптозу (ћелијску смрт).
Beach Body Confidence_2

Истраживања су обављена на људском тумору простате, који је узгајан у мишевима, и показало се да су се тумори третирани капсаицином смањили за петину, у поређењу са оним који нису третирани никаквим средством. Такође, истраживања Нотингемског Универзитета, показују да капсаицин изазива апоптозу хуманих ћелија рака плућа. Постоје истаживања у Јапану и Кини, чији резултати указују на то да капсаицин делује као инхибитор раста ћелија које су одговорне за настанак леукемије. Такође, можемо да кажемо да љута паприка потстиче црева да се празне тако да се препоручује људима који имају проблема са затвором.

Да резимирамо, ако имате проблема са здрављем свакако вам саветујем да почнете да једете љуту паприку. Она ће вам помоћи да у кратком временском период имате врхунске резултате. Постоји још много ствари код којих можете користити љуту паприку, али ово су само неки од њих. Сазнајте истину и истина ће вас ослободити!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.